HAMNMANÖVRERING DALARÖ I JUNI

  • 14 mar 2023

image: HAMNMANÖVRERING DALARÖ I JUNI

Träning i Hamnmanövrering kan man aldrig få för mycket av. Passa på i juni då QSS anordnar en kurs ute vid Dalarö i samarbete med Vind och Vatten.

KURS I HAMNMANÖVRERING

 

Vill du känna dig mer trygg vid manövrering och tilläggning i trånga utrymmen i sommar - ta chansen och gå vår uppskattade kurs i hamnmanövrering ombord på kölbåt.

 

Även detta år håller QSS tillsammans med Vind o Vatten en kurs i hamnmanövrering där fokus ligger på praktisk övning. Under kvinnlig handledning får du lära dig hur en kölbåt reagerar för motor, vi övar på olika tilläggningar, beaktar och tar hjälp av propellerverkan, vridpunkt, spring, går igenom praktisk och mental förberedelse och mycket annat.

 

Max 4st deltagare per båt för att ge var och en tid för övning.

 

Tid & Plats: Lördag 3 juni klockan 10.00-16.00 (6 timmar), vi utgår ifrån Dalarö (Vadviken)

Medlemspris: 1 570 kronor inklusive kaffe/te och smörgås (meddela eventuella allergier!)

 

Avbokningsvillkor: Senast 19 maj (15 dagar innan kursstart), därefter kan vi enbart återbetala inbetalt belopp om någon annan kan ta över din plats. Utifall att vi inte har fått tillräckligt många deltagare den 19 maj eller om kursen måste ställas in av annan anledning så återbetalar vi självklart hela beloppet.

 

Övrigt:

Flytväst och seglarställ finns att låna för alla deltagare. Annars gäller oömma och varma kläder lämpliga för väderleken, använd gärna skor/stövlar med ljus sula som inte färgar av sig och undvik skor som samlar småsten i sulorna, det repar lätt båtens ytor.

 

Det går både att ta sig till Dalarö Vadviken kommunalt och med bil (långtidsparkering finns i närheten).

Åker du kommunalt så ta pendeltåget från Stockholm till Handen och därifrån buss 839 mot Dalarö/Smådalarö och gå av vid hållplats ”Kanalbron”.

 

Kursen är bokningsbar för betalande medlemmar.

Du kan teckna medlemskap för 220 kronor i QSS via https://www.qss.nu/medlemsskap/ 

 

ANMÄL DIG HÄR

Eventansvarig: Jenny Bisther

Har du några frågor är du välkommen att kontakta utbildningsansvarig Jenny Bisther: utbildning@quinnligasegelsallskapet.com