Hoppa till sidans innehåll

Okunniga lär sig ta hand om sina båtmotorer

02 DEC 2008 19:25
Inombordare eller utombordare – att motorer trasslar är snarare regel än undantag. En kväll i november fick QSS en grundläggande genomgång av allt från motorns delar och felsökning då den krånglar till underhåll och vinterförvaring.
  • Skapad: 02 DEC 2008 19:25

Det här var en intensiv och faktaspäckad kväll med gediget kursinnehåll. Vi gick igenom ett flertal bilder och ritningar av motorns olika delar, delar som vissa av oss inte visste fanns. Viktiga delar som dessutom behöver ses över och vårdas för att motorn ska fungera väl. Vi gick också igenom drev och propelleraxlar, utom- och inombordare, hur man gör en felsökning, tank, batteri och mycket mer. Dokumentationen bestod av ett komplett kompendium från fordonstekniska linjen på gymnasiet och innehåller allt vi behöver veta. Men kan vi allt det, blir vi verkligen proffs, menade Per Roald, lärare vid ABC Seglarskola. Vi ska snarare använda det som uppslag och stöd i arbetet med våra motorer.  

Så här sa en kursdeltagare: ”Alla har vi våra egna inlärningssätt och jag har hittat ett som fungerar via Per Roald vid ABC:s seglarskola. Han kan konsten att begränsa sin kunskap så att även vi som inte gått fordonsteknisk linje på gymnasiet förstår. Jag förstod nästan allt om motorns uppbyggnad och det bästa av allt - det var intressant. Nu gäller det att överföra teori i praktik. Vore det inte så himla kallt skulle jag åka ut till båten och börja peta redan idag.”

Skribent: Katinka Öberg

Vill du bli medlem i QSS?

Fyll i medlemsansökan 

Kontakt: This is a mailto link

Swish: 1231 99 7279

Bankgiro: 179-5046

Medlemskap: 220 kr/år

 

Alltförsjön

                

Sjöskolan pa Beckholmen 

  AlltPåSjön

  

  

 

 

 

SEGLINGS länkar

QSS Facebook    

Bortom horisonten

Ta rodret kvinna

Vind&Vatten

GQSS

Seglingskurser i Malmö

Stockholms Isjaktsklubb     

Sjöskolan på Beckholmen

Hamnen               

Blur

Luvans seglarblogg

Katinka Öbergs blogg

Milo Dahlmanns blogg

 

Postadress:
Quinnliga Segelsällskapet - Segling
c/o Maria Persson, Anders Lundströms gata 15
16973 Solna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info