Hoppa till sidans innehåll

Kappseglingsregler - distanskurs på internet

06 OKT 2008 09:35
Vid årsskiftet ändras flera regler i och med övergången till den nya regelboken (KSR 2009-2012). Anmäl dig till vår interaktiva regelkurs senast 15/12 så får du det nya materialet till gammalt pris!
  • Uppdaterad: 07 MAJ 2009 16:20

Kappsegling är en idrottstävling som styrs av de internationellt beslutade Kappseglingsreglerna (KSR) vilka revideras vart fjärde år. En av de grundläggande principerna - ”Ärlig segling” - föreskriver att de tävlande både ska följa reglerna själva och se till att andra tävlande gör detsamma. Om någon t ex skriker ”protest” till dig och vinkar med röd flagga måste du veta om du verkligen gjort fel, och om du har det, hur du ska åtgärda felet för att undvika att bli diskvalificerad.

Genom att kunna (och utnyttja) reglerna får du även större möjlighet att beräkna vilka taktiska drag du ska göra för att lämna konkurrenterna bakom dig.  Regelkunskapen är en del av (kapp)seglings-skickligheten och lika viktig som segeltrim och konsten att läsa väder.

Bästa sättet att lära sig KSR är att både läsa och praktisera samtidigt. Därför har Svenska Seglarförbundet tagit fram en interaktiv regelkurs som du gör via nätet

Kursfakta

Upplägg: Regelkursen omfattar 6 pass som genomförs under en kurstid på 4 veckor – under ledning av en handledare. Efter varje pass får deltagaren 14 slumpvis utvalda testfrågor, för att få godkänt resultat och kunna gå vidare till nästa steg ska du svara rätt på 12 av dessa frågor. Om du inte klarar testet kan du göra om det, med nya frågor, flera gånger. Kursen genomförs individuellt men för att underlätta för QSS skapas en särskild mejllista för anmälda kursdeltagare så att vi kan diskutera frågorna sinsemellan. För att bli godkänd på kursen ska man ha klarat av alla 6 passen.

Anmälan: Direktlänk till anmälningsblankett här eller gå in på Svenska Seglarförbundets hemsida,under rubriken Utbildning. Klicka på Anmälan till kurser/seminarier. Klicka på datumet 2008-12-20 framför kursen Kappseglingsregler, distanskurs hela landet. Då kommer du till en anmälningsblankett som öppnas i eget fönster. Anmäl dig till kursen genom att fylla i alla uppgifter på blanketten och betala 450 kr till SSF:s pg 574 62-4 eller bg 641-6945.

Glöm inte att fylla i QSS på raden klubb. Skicka samtidigt ett mejl till Charlotte Sommarin, This is a mailto link.

Så snart anmälan och betalning har registrerats hos SSF får du en e-postbeskräftelse med ett ID och ett lösenord. Du kan sätta igång när du vill efter nyår. Om du vill göra kursen tillsammans med andra QSS:are väntar du till 1 februari. Samtliga QSS:are har tillgång till materialet t o m 14 mars.

OBS! Anmäl dig senast måndag 15 december. Om du anmäler dig och betalar senare kan vi inte garantera att du får samma förmånliga pris då Svenska Seglarförbundet aviserat en höjning efter nyår!

Kurslitteratur: Kappseglingsreglerna 2009-2012 ingår inte i kursavgiften men kan beställas genom Butiken på Svenska Seglarförbundets hemsida.

 

 

Vill du bli medlem i QSS?

Fyll i medlemsansökan 

Kontakt: This is a mailto link

Swish: 1231 99 7279

Bankgiro: 179-5046

Medlemskap: 220 kr/år

 

Alltförsjön

                

Sjöskolan pa Beckholmen 

  AlltPåSjön

  

  

 

 

 

SEGLINGS länkar

QSS Facebook    

Bortom horisonten

Ta rodret kvinna

Vind&Vatten

GQSS

Seglingskurser i Malmö

Stockholms Isjaktsklubb     

Sjöskolan på Beckholmen

Hamnen               

Blur

Luvans seglarblogg

Katinka Öbergs blogg

Milo Dahlmanns blogg

 

Postadress:
Quinnliga Segelsällskapet - Segling
c/o Maria Persson, Anders Lundströms gata 15
16973 Solna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info